”Facebook lopetetaan 15.3.2011”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internet on pullollaan perättömiä kohu-uutisia, ja verkosta löytyy myös lukuisia verkkopalveluja, jotka ovat keskittyneet kehittelemään perättömiä ”uutisia” parodiamielessä. Yksi alan pioneereista on amerikkalainen Weekly World News.

Aikoinaan miljoonalevikkeihin paperiversiona yltänyt julkaisu toimii nykyisin ainoastaan verkossa. Tammikuun alussa WWN nousi otsikoihin ympäri maailmaa parodiauutisellaan, jossa se kertoi Facebookin ilmoittaneen palvelun sulkemisesta 15. maaliskuuta 2011. Artikkelin suosio kaatoi koko verkkopalvelun. Nyt parodiauutinen on tullut jälleen ajankohtaisesti, kun kymmenen päivän kuluttua nähdään pitääkö se paikkansa. Aprillipäivään on tuosta määräajasta vielä kaksi viikkoa.

Artikkelissa Mark Zuckerberg ilmoitti Facebookin loppuvan maaliskuussa, koska sen johtaminen on tullut liian stressaavaksi. Hänen väitetään kertoneen Palo Alton toimitalossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että Facebook on lähtenyt käsistä. Lisäksi jutussa lainataan palvelun teknistä johtajaa, jolta julkaisu sai ”puhelinhaastattelun”.

– Maaliskuun 15. päivänä koko palvelu ajetaan alas, joten jos haluatte vielä joskus nähdä valokuvanne, suosittelen ottamaan kuvat pois internetistä. Ette saa niitä enää takaisin, kun Facebook on lopetettu, Avrat Humarthin kerrotaan sanoneen.