Äidinmaitojäätelö oli liikaa Lady Gagalle – haastoi oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka rintamaidosta tehtyä jäätelöä myytiin Lontoon Covent Gardenissa sijaitsevassa The Icecreamists -ravintolassa The Baby Gaga -nimisenä tuotteena. Sittemmin terveysviranomaiset keskeyttivät myynnin siksi aikaa että tuotteen turvallisuus saadaan tutkittua.

Nyt Lady Gaga on iskenyt silmänsä samaan tuotteeseen, mutta hieman eri kantilta. Hän on nimittäin haastanut yrittäjän oikeuteen tavaramerkkinsä loukkaamisesta. Capital FM uutisoi, että äidinmaitojäätelön nimi loukkaa popparin mukaan hänen yksinoikeuttaan nimeensä. Lady Gaga väittää, että Baby Gaga -niminen jäätelö käyttää hyväkseen hänen nimensä tunnettuutta.

Yrittäjä Matt O’Connor kertoi blogissaan, että nimi on ennemminkin kunnianosoitus laulajalle, mutta siitä huolimatta amerikkalaistähti vaatii heitä muuttamaan nimen. Yrittäjä ei ole tällä tietoa kuitenkaan suostumassa erikoiseen vaatimukseen tuotteensa nimen muuttamisesta.

Staran saamien tietojen mukaan vaatimus onkin aiheeton. Laulajan laajalti tunnettu nimi Lady Gaga saa toki laajaa tavaramerkkisuojaa, mutta Lady Gaga ja Baby Gaga eivät kuitenkaan ole keskenään tavaramerkkilaissa tarkoitetulla tavalla sekoitettavissa toisiinsa. Mikäli asia joskus päätyisi oikeuteen saakka, tulee arvioitavaksi myös se, että Lady Gaga lainasi nimensä Queen-yhtyeen Radio Gaga -hitistä. Hänellä ei ole yksinoikeutta sanapariin Baby Gaga.