Maailman vaarallisin pakettimatka tehdään nyt Irakiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkailualan nousevimpia trendejä ovat viime vuosina olleet erikoisuuden tavoitteluun tähtäävät seikkailumatkat, kun Aasian kaukokohteet ovat muuttuneet erikoisuuksista tavallisiksi perhekohteiksi. Thaimaan suosikkikohteet Koh Samui ja Phuket vastaavat nykyisin lähinnä Aasian Teneriffaa, joten erikoisuutta etsitään muualta.

Nyt extreme-lomailijoille onkin tarjolla uusi mielenkiintoinen matkakohde, jossa ei punaiseksi palaneita vyölaukkuturisteja takuulla vielä hetkeen nähdä. Luvassa on kaiken lisäksi lähes varmaa auringonpaistetta ja upeita nähtävyyksiä. Ensi vuoden alussa järjestetään nimittäin Irakin ensimmäinen pakettimatka kahteen vuosikymmeneen.

Kyseessä on TrailRidingUK.com -yrityksen järjestämä todellinen toimintaloma, sillä 4.000 euron hintaan sisältyy kuuden päivän moottoripyöräretki. Kahdeksan vuotta miehityksen jälkeen maan uskotaan nyt olevan jo tarpeeksi vakaa tällaiseen erikoiseen pakettimatkaan. Ryhmällä on toki aseistetut vartijat turvanaan ympäri vuorokauden.

Reissun järjestävän yrityksen johtaja Steve Askin on entinen sotilas, joka on työskennellyt Irakissa kuuden vuoden ajan yksityisessä turvayhtiössä. Hän kertoi Daily Mail -lehdelle, että turvamiehillä on raskas aseistus. Repertuaariin kuuluvat muiden muassa AK47, M4 ja Glock. Noin 1.500 kilometrin reissu alkaa Erbilin kaupungista ja matkalla vieraillaan reitin kaupungeissa, mikäli ne katsotaan turvallisiksi. Yöt vietetään teltoissa.