Supertähti lopettaa musiikkiuransa: ”Kuulo heikkeni”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman menestyneimmistä poptähdistä, Phil Collins, on ilmoittanut lopettavansa musiikkiuran. Genesis-yhtyeensä ja soolouransa myötä valtavan suosion aikanaan saanut supertähti ilmoitti päätöksensä syyksi keikkailusta johtuneet terveydelliset seikat.

Asiasta uutisoineen E! Onlinen mukaan rumpalina ja laulajana toiminut Phil Collins on menettänyt merkittävän osan kuulostaan äänekkäiden keikkojen seurauksena. Myös hänen kätensä ovat kärsineet rummuttamisesta, sillä niissä on havaittu hermovaurioita ja värttinäluu on sekin kärsinyt vaurioita. Vammojen takia hän ei ole voinut soittaa pianoa ja rumpuja enää pitkään aikaan. Viime vuonna hän levytti viimeiseksi jäävän albuminsa.

Phil Collins on voittanut menestyksekkäällä urallaan peräti seitsemän Grammy-palkintoa ja yhden Oscar-palkinnon. Collinsin levyjä on myyty yli 150 miljoonaa kappaletta ja hänellä on Yhdysvalloissa kolmetoista listaykköstä. Menestys on kuitenkin hieman hiipunut viime vuosina. Hän on kerran aiemminkin jättäytynyt pois musiikkialalta, mutta palasi kuitenkin myöhemmin taas musiikin pariin.