Rikos kannattaa sittenkin? Vangeille kymmenien miljoonien korvaukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Moni on kuullut elämänsä aikana sanonnan, jonka mukaan rikos ei kannata. Asiaa kannattaisi kuitenkin kysyä uudelleen Rikers Islandin vangeilta. He ovat nimittäin tulossa kalliiksi veronmaksajille, sillä valtio määräsi vangeille peräti 35 miljoonan dollarin korvaukset.

Maailmankuulussa Rikers Islandin vankilan entiset ja nykyiset vangit ovat nimittäin voittaneet oikeusjutun, jossa he vaativat jättikorvauksia laittomista ruumiintarkastuksista. Vankilan henkilökunta oli suorittanut vangeille ilman syytä lukuisia tutkimuksia siten, että vangit oli riisuttu alastomaksi. Nyt nämä tutkimukset maksoivat valtiolle tarkalleen 35,7 miljoonaa dollaria, sillä niiden katsottiin loukaavan kansalaisoikeuksia.

Korvauksia sai asiasta uutisoineen New York Post -lehden mukaan yhteensä 26.131 vankia, joten keskimääräinen korvaussumma oli 1.366 dollaria, eli hieman yli tuhat euroa. Kyse ei ollut kuitenkaan ensimmäisestä tapauksesta, sillä jo aiemmin vangeille on määrätty 81 miljoonan korvaukset. Yhteensä summa nousee siis yli sataan miljoonaan. Samaan aikaan vanginvartijoita joudutaan irtisanomaan.