Apple korjaamassa iPhonen nolon suunnitteluvirheen

Digi · Stara.fi

Elektroniikkavalmistaja Apple on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa iPhone 4 -puhelimensa suunnitteluvirheiden merkeissä. Laitteessa on useita vakavia virheitä, joita on käsitelty kuluttajavirastossa saakka. Virasto katsoi pari kuukautta sitten, että laitteen voi palauttaa kauppaan, mikäli kuluttajalle ei ole kerrottu ettei sitä saa käyttää pakkasella.

Jo viime kesänä julkisuuteen tulivat iPhonen antenniongelmat, joiden takia puhelut ja datayhteydet katkeilevat kun puhelinta pidetään kädessä. Pian tämän jälkeen maailmalta alkoi tulla raportteja, joiden mukaan laitteen lasi hajosi jo pienestäkin pudotuksesta tai kolahduksesta. Tammikuussa selvisi lisäksi että laitteen takuu raukeaa pakkasessa. Laitteen lasipinnat voivat nimittäin rikkoutua mikäli sitä käytetään pakkaskelillä.

Tuoreimpien huhujen mukaan Apple on nyt viimein ottamassa lusikan kauniiseen käteen ja on luopumassa lasipinnan käyttämisestä laitteen takakannessa. Varsinainen ongelma on ollut lasin ja teräksen heikko yhteispeli, joten myös teräs ollaan huhujen mukaan vaihtamassa alumiiniin. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, on yhtiö palaamassa vanhojen iPhone-laitteiden hyväksi havaittuihin materiaaleihin. Asiasta kertoi taiwanilainen Economic Daily News.

Tämä laite putosi puhelimen mukana toimitettujen Applen suojakuorien kanssa kulma edellä lattialle noin 40 sentin korkeudelta. Laite ei siis pudonnut lasi edellä.