Facebook-käyttäjä: Varo linkkiä, jossa isä saa tyttärensä kiinni rysän päältä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook tarjoaa yli 550 miljoonan kävijänsä merkeissä myös oivallisen alustan erilaisille huijauksille. Uusia huijauksia tulee tasaisin väliajoin, ja osa niistä voi johtaa jopa rahanmenoon reaalimaailmassa.

Nyt suomalaistenkin käyttäjien keskuudessa leviää jälleen aktiivisesti huijauslinkki ”Look What happens when FATHER catches DAUGHTER on her WEBCAM! …omg”. Linkki on pyörinyt yhteisöpalvelussa jo pidemmän aikaa, mutta aivan viime päivinä se on jälleen yleistynyt nopeasti. Linkissä viitataan videoon, jossa isä saa tyttären rysän päältä kiinni tämän tehdessä seksuaalisviritteistä videota verkkoon.

Tämä alunperin vuonna 2007 julkaistu video on oikeasti olemassa ja edelleen YouTubessa, mutta Facebookissa siihen viittaava linkki ohjaa ainakin valtaosassa tapauksista huijaussivulle. Siellä videon nähdäkseen käyttäjän tulee antaa huijarien sovellukselle lupa levittää huijauslinkkiä edelleen omalla seinällään.