19-vuotias teinityttö juhlii verovaroilla: ”Työnteko on kuin orjuutta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukuisat suomalaiset yrittäjät ovat tuoneet viime vuosina julki vakavan huolestuneisuutensa nykynuorten nuivasta suhtautumisesta työntekoon. Rohkeimmat ovat nimenneet nykyisen niin sanotun Y-sukupolven ”kaikki-mulle-nyt-heti” -sukupolveksi, jota ei työnteko juuri kiinnosta. Tämä on tietenkin vain kärjistys.

Esimerkkitapaukset ovat usein vain jäävuoren huippu, mutta eräs brittiteini on nyt ylittänyt uutiskynnyksen myös maailmalla. Esimerkkitapaukseksi on nimittäin nostettu 19-vuotias englantilainen teinityttö Sorche Williams, joka tuhlaa kuukausittaisen työttömyystukensa yöelämässä juhlimiseen eikä suostu menemään töihin ansaitakseen elantonsa.

BBC:n tuoreessa Working Girls -dokumentissa Williams kertoo syyksi työn vieroksumiseen sen, että työnteko on hänen mielestään ”kuin orjuutta”. Muutenkaan neitokaisella ei ole mennyt kovin hyvin, sillä hänet on pidätetty kahdeksan kertaa ja erotettu kahdesta koulusta. Hän on siis jättänyt opiskelut kesken.

Nykyisellään Sorche Williams saa valtiolta kuukaudessa 350 puntaa, eli yli 400 euroa. Dokumentissa hän rehentelee sillä kuinka paljon hän onnistuu käyttämään vanhempiensa ja veronmaksajien rahaa juhlimiseen.

– Minä saan rahaa äidiltä ja isältä, ja kaikilta jotka tekevät töitä Britanniassa. Minimipalkka on jotain 5 puntaa tunnissa, joten jos menisin töihin tekisin töitä aivan turhaan, koska en saisi kunnon palkkaa. En näe mitään syytä mennä töihin. Se on kuin orjuutta, joten voisin ihan yhtä hyvin olla orja. En viitsi tehdä sellaista, Sorche Williams lataa haastattelussa.