Tosielämän Big Brother on totta – kiinalaiskaupunkiin 500 000 valvontakameraa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Orwellin takavuosien ennustus alkaa muuttua todeksi Kiinassa, sillä Chongqingin kaupungista rakennetaan parhaillaan todellista Big Brotheria, jossa isoveli valvoo 500.000 valvontakameralla kirjaimellisesti jokaista liikettä.

Chongqing on käyttänyt lähes kolme miljardia uuden valvontakamerajärjestelmän rakentamiseksi kaupunkiin. Rahalla on saatu rakennettua puolen miljoonan kameran verkosto, jolla viranomaiset voivat valvoa kaikkia kaupungin julkisia paikkoja. Kyseessä on siis todellinen tosielämän Big Brother, mutta ei kuitenkaan kovin positiivisessa merkityksessä, sillä nyt kansalaisten valvonta viedään täysin uudelle tasolle.

Asiasta uutisoineen Global Times -lehden mukaan ajatus maailman suurimmasta Big Brotherista sai alkunsa WTC-iskujen jälkeen. 30 miljoonan asukkaan kaupungissa sattui heinäkuussa 2009 uskonnollisten ryhmien välisiä yhteenottoja, joiden jälkeen suunnitelma pantiin täytäntöön. Kaikkien kameroiden asennus on määrä saada valmiiksi vuonna 2012. Kameroiden välittämä kuva tulee viranomaisten käyttöön.