Laulaja lähti – Green Dayn menestysmusikaali floppasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu rockyhtye Green Day esiintui viime kesänä ulkoilmakeikalla Helsingissä osana menestyksekästä 21st Century Breakdown -kiertuettaan. Viime aikoina yhtye on esiintynyt Broadway-musikaalissaan, joka on nyt kuitenkin kohdannut ongelmia.

Bändin keulahahmo Billie Joe Armstrong jättäytyi pois musikaalista tammikuussa, ja esitysten lipunmyynti romahti saman tien. Tilanne ei ole sittemmin korjaantunut, joten nyt esitys on päätetty lopettaa. Viimeinen show nähdään tällä tietoa 5. huhtikuuta. Siihen mennessä show on kuitenkin esitetty jo 421 kertaa, mikä on hyvä saavutus mille tahansa musikaalille. Esitys voitti Tony-palkinnon viime vuonna ja Grammy-palkinnon tänä vuonna.

Green Day perustettiin jo vuonna 1987. Bändi on kulkenut pitkän tien kulttisuosikista yhdeksi tämän päivän tärkeimmistä rock-yhtyeistä. 90-luvulla Green Day nosti punkrockia suuremman yleisön tietoisuuteen muiden muassa The Offspringin ja Randicin kanssa.

Vuonna 1994 julkaistun Dookie-levyn hitit Basket Case, When I Come Around ja Welcome To Paradise löivät Green Dayn läpi maailmanlaajuisesti ja uuden sukupolven punkkarit alkoivat värjätä tukkaansa milloin vihreäksi, milloin siniseksi Billie Joe Armstrongin innoittamina.

2000-luvun puolella erityisesti American Idiot nousi valtaisaksi menestykseksi yli 14 miljoonan levymyynnillään. 21st Century Breakdown -albumi nousi aikanaan listakärkeen ympäri maailmaa muiden muassa Know Your Enemyja 21 Guns -hittien siivittämänä. Albumi voitti Grammy-palkinnon Best Rock Album -kategoriassa.