Merkillinen riita: Alastomat Cowboy ja Cowgirl taistelivat oikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Artistien omaperäisyydelle tai edes tyylille ei voi saada yksinoikeutta, mutta tavaramerkille voi. Tähän liittyen Yhdysvalloissa on nyt nähty perin merkillinen riita kahden artistin välillä. Kaiken lisäksi riita käytiin alastoman cowboyn ja cowgirlin välillä.

New Yorkissa alushoususillaan esiintyvä Robert Burck tunnetaan paremmin artistinimellä The Naked Cowboy. Pian samoille markkinoille tuli myös Sandra Brodsky, joka ryhtyi esiintymään alusvaatteisillaan ja käyttämään artistinimeä The Naked Cowgirl. Tämä oli Burckille liikaa ja hän haastoi naiskilpailijansa oikeuteen, New York Times uutisoi.

Nyt mies on kuitenkin peruuttanut kanteensa kesken käsittelyn ja päässyt sopimukseen naispuolisen kilpailijansa kanssa. Sopimuksen mukaan Brodsky saa jatkossakin käyttää nimeä The Naked Cowgirl, mikäli sen yhteydessä mainitaan myös naisen oma nimi. Samalla nainen lupasi vetää oman tavaramerkkihakemuksensa pois tavaramerkkivirastosta. Tuomioistuimessa mies olisi todennäköisesti hävinnyt juttunsa, sillä kyse oli loppujen lopuksi Cowboy ja Cowgirl -sanojen sekoittamisvaarasta.