Viidennes briteistä: Star Warsin valomiekka on totta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sci-fi ja fantasiaelokuvissa valkokankaalla on vuosien mittaan nähty toinen toistaan mielikuvituksellisimpia esineitä ja laitteita, joista monista on tullut myös esimerkiksi leluina lähes kulttituotteita. Mainio esimerkki tällaisesta on Star Wars -elokuvissa nähdyt valomiekat, jotka innoittivat aikoinaan pikkupoikia vauhdikkaisin leikkeihin.

Nyt on kuitenkin selvinnyt, että peräti viidennes briteistä uskoo valomiekan olevan totta. Tämä selvisi National Science and Engineering Week -teemaviikon yhteydessä toteutetussa Birmingham Science Cityn kyselyssä, jonka tulokset on nyt julkistettu. Valomiekkaan uskovien 20 prosentin lisäksi peräti 25 prosenttia briteistä uskoo, että ihmisiä voi lähettää teleportaation avulla toiseen paikkaan.

Lähes puolet uskoo, että ihmisen muistin tyhjentämiseksi on jo kehitetty toimiva teknologia. Noin 40 prosenttia uskoo lentävää surffilautaan ja viidennes uskoo näkevänsä painovoiman. Harry Potter -elokuvien näkymättömyysviittaan briteistä uskoo peräti 78 prosenttia. Kyselyn toteuttajan tiedottaja Pam Waddell kertoi tulosten osoittavan, että monet ihmiset ovat menettäneet kyvyn erottaa toisistaan tieteeseen liittyvät faktat ja fiktiot.