Ennennäkemätöntä kuvamateriaalia Pohjois-Koreasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Koreasta on nähty julkisuudessa varsin vähän videomateriaalia, sillä maa pitää tiukasti huolen siitä että julkisuuteen tulee vain sen hyväksymää materiaalia. Nyt kuitenkin jälleen yksi kuvaaja on saanut julkaistua salassa kuvaamansa videon eristäytyneen maan asukkaiden arjesta.

Valokuvaaja Steve Gong otti suuren riskin kuvatessaan Pohjois-Koreassa salaa kuukausien ajan. Video on kuvattu Canon 5D -kameralla, jota on viime aikoina käytetty myös muiden muassa 24-televisiosarjan ja satojen televisiomainosten kuvaamiseen. Gong harjoitteli kuvaamaan kameralla vaivihkaa siten, että kamera roikkui hänen kaulastaan.

Maasta poistuessaan hänen oli määrä esittää tarkastettavaksi kaikki kamerallaan ikuistamat kuvat, mutta virkailija ei koskaan saapunut tarkastamaan kameraa. Nyt Steve Gong on koostanut kuvamateriaalista videon ja julkaissut sen verkossa. Valokuvaaja Tomas van Houtryven tuoreita valokuvia löytyy lisäksi Time-lehden verkkosivuilta.

Pyongyang Style from Steve Gong on Vimeo.