Facebookin ”lutkalista” raivostutti teinityttöjen vanhemmat – poliisi tutkii

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on jälleen joutunut julkisuuteen ikävässä valossa, kun verkkopalvelussa julkaistiin teinityttöjen nimiä ja kuvia esitellyt törkylista. Nuorin niin sanotulla Westchesterin listalla esiintynyt tyttö oli vasta 14-vuotias.

Tieto yli sata opiskelijatyttöä ”lutkiksi” nimenneestä listasta levisi kuin kulovalkean tavoin yhteisömediassa, ja vuorokaudessa siitä oli tykännyt yli seitsemäntuhatta käyttäjää. Tapaus tuli pian myös poliisien tietoon, kun tyttöjen vanhemmat löysivät listalta omien lastensa nimiä. Nyt lista on poistettu ja parhaillaan poliisi yrittää selvitää kuka on vastuussa listasta.

Tämän hetken tietojen mukaan lista oli levinnyt ensin nopeasti Blackberry-viesteinä ja vasta sen jälkeen se julkaistiin tämän viikon maanantaina Facebookissa Westchester SMUT List -nimellä. Listalla oli tyttöjä seitsemästä eri koulusta ja siinä tyttöjä rankattiin järjestykseen seksiin liittyvillä pisteytyksillä. Listan Facebookissa julkaissut 18-vuotias poika kertoi asiasta uutisoineelle RyePatch-julkaisulle, että hän ei ole ollut mukana laatimassa listaa, vaan julkaisseensa sen siksi ettei jaksanut lähettää sitä erikseen kaikille pyytäneille.