Japanilainen Fukushima-animaatio hämmentää: ”Tsernobyl-ripulia ja ydinkakkaa”

Nettivideot · Stara.fi

Euroopassa ja muualla maailmassa tiedetään varsin vähän tavallisten japanilaisten suhtautumisesta maata kohdanneeseen Fukushiman ydinonnettomuuteen. Vaikka pahimmalta ollaan todennäköisesti jo selvitty, on tilanne kuitenkin kansainvälisten lähteiden mukaan edelleen erittäin vakava.

Japanissa asuvat ulkomaalaiset ovat todenneet useissa yhteyksissä, että japanilaisissa tiedotusvälineissä tilanteen vakavuudesta on annettu hieman toisenlainen kuva kuin kansainvälisissä medioissa. Monien mielestä tilannetta on vähätelty, jotta ihmiset eivät joutuisi paniikkiin.

Tähän samaan johtopäätökseen voidaan tulla myös tuoreesta animaatiosta, jossa Ydinvoimapoika on vaarassa laskea ydinkakkaa alleen. Rankasti yksinkertaistetussa tarinassa käydään läpi myös Tsernobylin ja Three Mile Islandin ydinvoilala-onnettomuudet ja rauhoitellaan, että kyllä Ydinvoimapojan vaippa pitää ydinkakat turvassa. Videon kohderyhmänä ovat todennäköisesti lähinnä pikkulapset.