Facebook potkii käyttäjiä pihalle ennätystahtiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook on ylivoimaisesti maailman suosituin yhteisöpalvelu, jolla on jo yli 550 miljoonaa käyttäjää. Mukaan mahtuu myös runsaasti huijareita sekä esimerkiksi alaikäisiä käyttäjiä. Nyt yhteisöpalvelun ylläpito on paljastanut kuinka paljon käyttäjiä palvelusta potkitaan ulos.

Asiasta uutisoineen Daily Telegraph -lehden mukaan Facebookista poistetaan joka päivä keskimäärin 20.000 käyttäjäprofiilia. Asia paljastui Australian parlamentille tehdystä selonteosta. Yleisin yksittäinen syy on käyttäjän alaikäisyys, sillä palvelun ikäraja on 13 vuotta. Suomessa asiasta uutisoi Tietokone.

Suomessakin on tullut esiin tapauksia, joissa esimerkiksi toistuva sopimattoman kuvamateriaalin lataaminen on johtanut profiilin poistamiseen, mikäli käyttäjä on jatkanut sääntöjen vastaista toimintaansa. Täysin oma lukunsa on sitten esimerkiksi Johanna Tukiaisen Facebook-profiili, joka on hänen omien sanojensa mukaan poistettu jo kahdeksan kertaa.