Facebook-sikailu viemässä 16-vuotiaan tytön vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teini-ikäiset nettikäyttäjät eivät ole vielä tietoisia, että verkossa pätevät samat lait kuin reaalimaailmassakin. Tästä saadaan aika ajoin surullisiakin esimerkkejä, joista tuorein tulee Yhdysvalloista. Siellä 16-vuotias tyttö voi joutua vuodeksi vankilaan.

Virginiassa Stonewall Jackson High School -koulua käyvä teinityttö oli perustanut Facebookiin ryhmän nimeltä Stonewall Hoes ja julkaissut ryhmän sivulla yhdeksän valokuvaa luokkatovereistaan. Sen lisäksi kuvateksteissä tyttö oli nimittänyt kuvissa nähtäviä tyttöjä muiden muassa huoriksi.

Sittemmin viranomaiset ovat saaneet ryhmän suljettua, mutta nyt tyttö on saanut kovat syytteet. Tyttö on erotettu koulusta, mutta raskain tuomio on mahdollisesti vielä edessä, kun asiaa käsitellään myöhemmin oikeudessa. Maksimituomio on peräti vuosi vankeutta. Tytön henkilöllisyys on pidetty salassa, mutta hänen haukkumansa tytöt ovat antaneet tapahtuneesta lausuntoja lehdistölle, Daily Mail kertoo.