Facebookin yllättävä muutos: Käyttää kuvaasi mainoksissa – näin estät sen

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on ottanut käyttöön uuden ominaisuuden, jossa se käyttää käyttäjiensä valokuvia maksetuissa mainoksissa ilman erillistä lupaa. Asiasta on nimittäin maininta palvelun käyttöoikeussopimuksessa, jonka jokaisen käyttäjän on täytynyt hyväksyä.

Kuvasi käyttämisen kavereiden seinälle ilmestyvissä mainoksissa voi kuitenkin estää käyttäjätilinsä asetuksista seuraavasti Käyttäjätili -> Käyttäjätilin asetukset -> Facebook-mainokset -> valikosta Ei kukaan. Facebook kertoo asiasta ohje- ja tukikeskuksensa sivuilla seuraavasti.

Facebook tarjoaa mainoksia omasta mainosjärjestelmästään. Sen kautta kaverisi tietävät, että sinulla voi olla suora yhteys tuotteeseen tai palveluun. Tämä vastaa sitä, että kaverisi voivat nähdä uutistesi kautta, että olet yhteydessä tiettyyn Facebook-sivuun. Jos esimerkiksi joku kavereistasi tykkää jostakin sivusta, voit nähdä mainoksen, jonka vieressä on kaverisi profiilikuva osoituksena kaverisi tekemistä toimista kyseisellä sivulla.