85 prosenttia naisista ärsyyntyy omista Facebook-kavereista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet Facebook-yhteisöpalvelun käyttäjät ovat hyväksyneet ”kavereiksi” myös muita kuin heidän todellisia ystäviään, kuten esimerkiksi vanhoja luokkakavereita tai työkavereita. Nyt Yhdysvalloissa on tutkittu kuinka moni Facebookin käyttäjistä ärsyyntyy omista nettikavereistaan.

Eversave-palvelun neljällesadalle naiselle suorittaman kyselytutkimuksen tulos oli yllättävä, sillä sen mukaan jopa 85 prosenttia naisista ärsyyntyy omista Facebook-kavereistaan. Monia naisia ärsyttää kaverien tapa jakaa liikaakin elämänsä yksityiskohtia yhteisöpalvelussa. Myös esimerkiksi poikaystävän ja lomareissun kehuminen ärsyttää monia.

Eniten ärsytti kuitenkin ainainen valittaminen, jota ilmoitti inhoavansa 63 prosenttia vastanneista. 42 prosenttia oli taas sitä mieltä, että poliittisten näkemysten jakaminen on ärsyttävää. Kolmanneksi eniten ärsytti näennäisen täydellisellä elämällä kerskuminen, sillä siitä ei pitänyt 32 prosenttia vastanneista. 65 prosenttia kertoi että heillä on Facebook-kaverina henkilö, joka jakaa netissä vessakäynnitkin. 61 prosentilla oli kaverina nainen, joka julkaisee Facebookissa uuden kuvan suurin piirtein aina kun heidän lapsensa kuolaa.