93 prosenttia Facebook-profiileista vaaravyöhykkeessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on muodostunut suosion kasvun myötä myös rikollisten ja huijareiden temmellyskentäksi. Tästä syystä on usein korostettu käyttäjien yksityisyysasetusten tärkeyttä. Yhteisöpalvelu on itse tosin muuttanut asetuksia niin usein, että monille käyttäjille ne ovat täyttä hepreaa.

Nyt tutkimus on paljastanut, että varoituksista huolimatta peräti 93 prosenttia Facebook-käyttäjistä ei ole suojannut lainkaan profiiliaan. Heidän henkilökohtaiset tietonsa, kuvansa, päivityksensä ja kaverinsa ovat siten kaikkien nähtävillä. Bit Defender -yhtiön suorittaman tutkimuksen mukaan 87 prosenttia käyttäjistä kertoo kuitenkin lukeneensa suosituksia yksityisyystietojen salaamiseksi.

Kyselyyn vastasi yhteensä 2.713 ihmistä, joiden antamien tietojen perusteella käyttäjillä on keskimäärin 137 Facebook-kaveria, joista 83 prosenttia on entisiä ja nykyisiä kollegoja tai koulutovereita. Yllätys oli se, että kavereista 42 prosenttia on sellaisia, joita käyttäjä ei varsinaisesti edes tunne.