Murhaajan etsintäkuulutus oli Facebookille liikaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisi etsii parhaillaan Georgiassa Yhdysvalloissa kuumeisesti poliisin murhasta epäiltyä Jamie Hoodia. Viime torstaina poliisit valjastivat etsintöihin myös yhteisöpalvelu Facebookin, mutta se oli kuitenkin Facebookille liikaa.

Facebook poisti nimittäin Athens-Clarkin poliisilaitoksen henkilökunnan tekemän fanisivun, jossa etsintäkuulutettua Hoodia pyydettiin antautumaan ja soittamaan poliisin vihjenumeroon tai hätänumeroon. Sivusta ehti tykätä nopesti yli 2.000 käyttäjää, mutta sen jälkeen sivu poistettiin yllättäen palvelun ylläpidon toimesta.

Nyt poliisit ovat tyrmistyneitä Facebookin toiminnasta, ja parhaillaan viranomaiset tutkivat rikkoiko maailman suurin yhteisöpalvelu perustuslain takaamaa sananvapautta poistaessaan sivun.

Uusimmat