Huijaus teki paluun: Älä vaihda Facebookin taustakuvaasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime kuukausina maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on kärsinyt ennätysmäisen paljon huijareista. Palvelussa leviää parhaillaan kymmeniä erilaisia huijauksia, joista lähes kaikki liittyvät klikkaamaan houkutteleviin linkkeihin.

Viime syyskuusta saakka palvelussa levinnyt huijaus Facebookin taustakuvan vaihtamisesta on alkanut taas tällä viikolla levitä nopeasti. Moni lienee jo kyllästynyt katselemaan lukuisia kertoja päivässä samaa sinivalkoista taustaa, joten houkutus klikkaukseen voi olla suuri. Niin ei kuitenkaan kannata tehdä.

Alunperin huijaus levisi tunnettujen brändien fanisivuilla, mutta nyt se leviää käyttäjien omilla sivuilla. Linkin klikkaamisen jälkeen käyttäjä houkutellaan klikkaamaan kohdesivulla vielä kerran, jolloin käyttäjä tulee tietämättään antaneeksi huijareille luvan julkaista linkki omalla seinällään. Näin ollen käyttäjä tulee levittäneeksi huijausta eteenpäin omille kavereilleen.