Älä varasta Applen iPadia: ”Tai voi käydä näin…”

Digi · Stara.fi

Maailmalla on uutisoitu jo lukuisista tapauksista, joissa varastettu iPad tai iPhone on opastanut poliisit suoraan rikollisen kotiin GPS-toimintonsa avulla. Muiden muassa The Black Eyed Peas -yhtyeen Will.i.am sai taannoin omaisuutensa takaisin iPadinsä avulla.

Applen iPhone ja iPad -laitteissa on nykyisin sisäänrakennettu ominaisuus, jolla ne voidaan paikallistaa suoraan kartalle esimerkiksi varkauden jälkeen. Teknisesti orientoitumattomat pikkurikolliset eivät ole asiasta tietoisia, joten luvassa on harvinaisen nopeita pidätyksiä. Tällä kertaa näin on käynyt tapauksessa, jossa varas vei iPadin vieraillessaan kirkossa.

2. maaliskuuta Xin Shi huomasi yllättäen, että hänen kassinsa ja sen sisällä ollut iPadinsa oli kadonnut kirkon tiloista. Hän ei kuitenkaan tyytynyt ainoastaan rukoilemaan sen paluuta, vaan tarkisti tietokoneelta Find My iPad -ohjelmasta missä hänen tablet-tietokoneensa parhaillaan on. Hän paikallisti laitteen nopeasti kartalle, ilmoitti paikan poliisille ja suuntasi rikollisen perään, Daily Mirror uutisoi. Lopulta varas ja varastettu omaisuus löydettiinkin ohjelmiston osoittamasta talosta. Oikeudessa varas tunnusti tekonsa.