Facebook-oikeudenkäynti päättyi karvaaseen tappioon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna valkokankaalla nähtiin Social Network -elokuvassa kuinka Facebook-yhteisömedia sai alkunsa. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa eräänä sivujuonteena esitettiin myös kuinka Tyler ja Cameron Winklevoss vaativat osuutta hittituotteesta ja sellaisen myös myöhemmin saivat yhteisellä sopimuksella.

Winklevossit saivat korvauksena 20 miljoonaa dollaria ja osuuden Facebookin osakkeista vuonna 2008. He ryhtyivät kuitenkin vaatimaan lisää rahaa, kun Facebook kasvoi maailman suurimmaksi yhteisömediaksi ja sen arvo nousi kymmeniin miljardeihin. Maanantaina yhdysvaltalainen tuomioistuin päätti, että vuoden 2008 sopimus pitää, ja että veljekset eivät ole oikeutettuja lisäkorvauksiin. Tuomari Alex Kozinski totesi, että oikeudenkäyntien pitää joskus päättyä ja että nyt oli se hetki.

Samassa sopimuksessa on osallisena myös kolmas henkilö, Divya Narendra, joka ei kuitenkaan riitauttanut sopimuksen voimassaoloa. Ensimmäinen oikeudenkäynti asian tiimoilta käytiin jo vuonna 2004, jolloin veljekset väittivät Mark Zuckerbergin varastaneen heidän ideansa Facebookia perustettaessa.