Opettajilta kiellettiin kaikki Facebook-yhteydet oppilaisiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kanadassa viranomaiset ovat ottaneet viime aikoina yhteisömediat ja erityisesti Facebookin silmätikukseen. Nyt Ontarion opettajajärjestö on kieltänyt kaikkia 230.000 jäseniään olemasta yhteydessä oppilaisiin Facebookin kautta. Heidän tulee jatkossa kieltäytyä kaikista oppilaiden kaveripyynnöistä.

Aiemmin Yhdysvalloissa Virginian osavaltiossa on ryhdytty hieman vastaaviin toimiin, mutta aivan noin pitkälle siellä ei kuitenkaan menty. Sen sijaan Yhdysvalloissa julkaistiin opettajille uusi ohjeistus miten heidän tulee toimia sosiaalisessa mediassa. Nyt Yhdysvalloissa pelätään, että Kanadan tiukka linja yleistyy myös rajan takana, All Facebook uutisoi.

Ontariossa opettajat saavat jatkossa olla yhteydessä oppilaisiinsa elektronisesti ainoastaan ”sopivaan aikaan päivästä” sekä opetuskäytön kannalta soveliailla ja hyväksi havaituilla tavoilla. Facebook ja sen viestipalvelut eivät kuulu hyväksyttyihin tapoihin. Opettajat eivät saa myöskään lähettää oppilailleen kaveripyyntöjä. Luokkahuoneissa Facebookin käyttö yhä sallitaan.