Uskomaton määräys: Kirkko kielsi lapsikuoron valokuvaamisen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet vanhemmat saavat ylpeinä seurata kuinka heidän jälkikasvunsa on jo lapsesta saakka mukana erilaisissa esityksissä, joista yksi suosituimpia lienevät erilaiset kuorot ja näytelmäkerhot. Luonnollisesti näitä esityksiä halutaan myös tallentaa muistoiksi.

Nyt englantilainen Birminghamin kirkko on kuitenkin antanut uskomattoman määräyksen ja kieltänyt lapsikuoron esiintymisten valokuvaamisen ja videoinnin kokonaan. Kirkko ilmoittaa kiellosta ovelleen ripustetulla kyltillä, jossa se perustelee kieltoa lastensuojelulla. Vanhempien lisäksi myös lastensuojelujärjestö pitää päätöstä pähkähulluna, Guardian-lehti uutisoi.

Päätöksestä syntynyt kohu on paisunut nopeasti, ja kirkkoa syytetään hysteriasta ja ylilyönnistä. Birminghamin lapsikuoro on niittänyt myös kansainvälistä menestystä, sillä se on esiintynyt muiden muassa Cliff Richardsin ja BBC:n sinfoniaorkesterin kanssa sekä kiertänyt esiintymässä ympäri maailmaa. Kuorossa olevat tytöt ja pojat ovat 7 – 8-vuotiaita. Kuvauskiellosta huolimatta esimerkiksi kirkon verkkosivuilla on julkaistu kuvia kuorosta.