Alma Media antoi väärää tietoa sijoittajille – yli 50 000 euron heitto

Ohhoh! · Stara.fi

Suomalainen pörssiyhtiö Alma Media on joutunut korjaamaan tiedottamistaan, sillä yhtiö on antanut sijoittajille jälleen valheellista tietoa pörssitiedotteessaan. Tilanne on yhtiön kannalta nolo, sillä väärät tiedot korjattiin vasta lähes kuukauden kuluttua.

– Alma Media Oyj oikaisee 23.3.2011 julkaisemaansa pörssitiedotetta, joka koski optio-ohjelmaan 2006B perusteella tehtävää osakepääoman korotusta. Tiedotteessa kerrottiin virheellisesti, että ylikurssirahastoon siirretään 589.050 euroa. Oikea summa on 535.150 euroa, yhtiön viesintäjohtaja Rauno Heinonen totesi tänään.

Tuoreessa muistissa on vielä myös Lapin Kansa -lehden päätoimittajan työstä seksuaalisen suuntautumisen takia erotetun Johanna Korhosen tapaus. Siinä Alma Media antoi sijoittajille ja lehdistölle pörssitiedotteellaan valheellista tietoa. Vääriä tietoja ei koskaan korjattu, vaan asia paljastui vasta kun tapausta käsiteltiin hovioikeudessa.

[quicktime width=”350″ height=”30″]http://www.jocka.fi/fotot/kaitelanne_hovioikeudessa.mp3[/quicktime]

Hovioikeudessa yhtiön toimitusjohtaja Kai Telanne paljasti yhtiön valehdelleen kertoessaan siitä kuka teki päätöksen Korhosen erottamisesta. Kai Telanne sai sittemmin asiassa syytteen ja joutuu lähiaikoina oikeuteen. Kuuntele todistaminen yltä.