Vuokraa käyttöösi kokonainen maa – Liechtenstein 50 000 euroa vuorokausi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Miniatyyrivaltio Liechtenstein on tarjonnut todellisen uutispommin, kun maa ilmoitti yllättäen vuokraavansa koko maata sitä tarvitseville. Aprillipilalta kuulostavan päätösen mukaan Liechtensteinin saa jatkossa halutessaan vuokrata käyttöönsä noin 50.000 eurolla vuorokaudessa.

Vuokrahinta pitää sisällään muiden muassa maan poliisivoimien käyttämisen. Minimivuokra-aika on kaksi vuorokautta. Hintaan sisältyy myös majoitus 150 ihmiselle. Hintaan ei kuitenkaan sisälly maan 30.000 asukkaan häätäminen, sillä heidän elämäänsä vuokraaminen ei saa vaikuttaa. Lisämaksusta on tarjolla viininmaistelua, laskettelua, ilotulituksia ja gourmet-illallisia. Tuleville vuokraajille luovutetaan maan symbolinen avain juhlallisessa seremoniassa maan parlamentissa.

Ajatus sai alkunsa, kun tuotantoyhtiöt tiedustelivat alueiden vuokraamista muiden muassa musiikkivideoiden kuvauksia varten. Yksi vuoraajista olisi ollut hiphop-tähti Snoop Dogg, jonka musiikkivideon kuvauksiin maata ei kuitenkaan aiemmin suostuttu vuokraamaan. Tarjottua hintaa ei ole paljastettu. Sittemmin viranomaisten kanta vuokraamiseen on kuitenkin muuttunut.