Vettä elefanteille – arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Yksi alkaneen kevään odotetuimmista elokuvista on ohjaaja Francis Lawrencen Vettä elefanteille, jonka kuvauksia myös paparazzit seurasivat taannoin tiiviisti. Elokuvan pääosissa nähdään Twilight-elokuvista tuttu Robert Pattinson ja Oscar-voittaja Reese Witherspoon.

Elokuva kertoo 23-vuotiaasta eläinlääketieteen opiskelija Jacobista (Robert Pattinson), jonka vanhemmat kuolevat auto-onnettomuudessa. 1930-luvun lamassa vanhemmat ovat pantanneet talonsa Jacobin opintolainan vakuudeksi, joten vanhempien lisäksi poika on pian myös ilman kotia. Sattumalta hän hyppää yön pimeydessä junaan, joka onkin sirkuksen juna matkalla kohti uusia lama-ajan seikkailuja.

Jacob pääsee työskentelemään sirkuksen hanttihommiin, kunnes omistaja Augustille (Christoph Waltz) selviää hänen taitonsa eläinlääkärinä. Pian poika kuuluu jo sirkuksen ydintiimiin ja rakastuu omistajan kauniiseen vaimoon (Reese Witherspoon). Taloudellisessa ahdingossa sirkus hankkii viimeiseksi oljenkorreksi sirkusnorsun, jonka kohtalo tulee määräämään myös Jacobin kohtalon niin työ- kuin yksityiselämässä.

Elokuvan tarina on raikas ja mielenkiintoinen kooste monia draaman osa-alueita. Käsikirjoitus on onnistunut erittäin hyvin ja leffan parissa pari tuntia sujahtaa nopeasti. Juonenkäänteitä riittää ja ne on toteutettu siten että intensiteetti pysyy korkealla läpi elokuvan. Ainoastaan Jacobin nousu omistajan suosioon käy häiritsevän nopeasti. Ohjaus on sujuvan yksinkertaista ilman että mukaan on haalittu ylimääräisiä kikkailuja. Norsun tarina tuo vääjäämättä mieleen Anne-norsun tositarinan Britanniasta.

Ensimmäisessä Twilight-elokuvassa veistettyä puupökkelöä muistuttanut Robert Pattinson tekee elokuvassa todellisen läpimurtonsa, sillä Pattinson suorastaan loistaa siihen nähden että hänellä on vain yksi ilme. Reese Witherspoon tekee uskottavan roolin rakkauden kanssa painiskelevana kiertolaisena, mutta Waltzin sinänsä erittäin onnistunut rooli on häiritsevän identtinen hänen Kunniattomat paskiaiset -roolinsa kanssa. Vettä elefanteille tarjoaa vauhdikasta seikkailua, romantiikkaa ja jännitystä täydellisessä suhteessa. Myös mieskatsojille.

Lajityyppi: DraamaOhjaaja: Francis LawrencePääosissa: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz, Paul Schneider, James Frain, Hal HolbrookEnsi-ilta: 22.4.2011Kesto: 2h 00 minIkäraja: K 13

Pisteet 5/5