Pekka Poudan jytky-kommentti yllätti televisiossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eduskuntavaalien tuloksen selviämisen jälkeen Suomeen rantautui toden teolla jytky-sana, kun Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini totesi puolueen voiton olleen ”iso jytky”. Sittemmin sanan käyttäminen on levinnyt nopeasti ja siitä on tehty jo muiden muassa musiikkikappaleita.

Tänään myös MTV3-kanavan Seitsemän uutisten jälkeen nähdyssä Päivän sää -ohjelmassa meteorologi Pekka Pouta käytti tuoretta hittitermiä kuvaillessaan vaalipäivänä Suomenkin taivaalla nähtyä keskimääräistä massiivisemman näköistä kuuta. Kyseessä oli Poudan viikon sääkuvaksi valitsema valokuva, jossa kuu nähtiin suurena ja punertavana.

– Tämän viikon sääkuvaksi valitsin vaali-illan kuutamon, ja sekin on aika jytky, Pekka Pouta totesi.

Kuva: MTV3