Iphone tallentaa sijaintisi pysyvästi – näin näet tuloksen kartalla

Digi · Stara.fi

Applen suositut iPhone ja iPad ovat joutuneet uuteen kurimukseen, kun tutkijat selvittivät, että ne tallentavat tauottomasti käyttäjien sijaintitietoja ja jättää tiedot sekä laitteen että tietokoneen muistiin. Nyt on julkistettu myös Applen ulkopuolinen ohjelmisto, jolla kuluttaja pääsee katsomaan katsomaan tallennetut tiedot kartalla.

Applen laitteet ovat tallentaneet käyttäjien sijaintitiedot viime kesästä saakka, kun iPhone ja iPad -laitteisiin saatiin uusi ohjelmistoversio. Uuden ominaisuuden löysivät Alasdair Allan ja Pete Warden. Erityisen ongelmallista tapauksessa on, että tiedot eivät ole salattuja, joten arkaluontoisia tietoja käyttäjien liikkeistä voi päätyä vääriin käsiin, Wired uutisoi.

iPhone Tracker

Nyt verkossa on julkaistu iPhone Tracker -ohjelmisto, jolla iPhonen ja iPadin käyttäjät voivat seurata suoraan kartalla missä ovat viime kuukausina liikkuneet. Ohjelman voi ladata koneelleen tästä linkistä. Tämänkaltaisten paikkatietojen päätyminen vääriin käsiin ei luonnollisestikaan ole suotavaa, ja nyt tiedot löytyvät laitteiden lisäksi myös tietokoneella olevasta varmuuskopiosta.