Ystävälle jolla on jo kaikkea: Osta oma kylä Italiasta 600.000 eurolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Superrikkaille on usein vaikea löytää omaperäisiä syntymäpäivälahjoja, mutta nyt tarjolla on jotain keskimääräistä omaperäisempää. Myynnissä on nimittäin kokonainen kylä Italiasta, eikä hintakaan ole päätä huimaava.

Ostaja saa noin 600.000 eurolla, eli näyttävän omakotitalon hinnalla, omakseen kokonaisen keskiaikaisen kylän. Se pitää sisällään yksitoista huonokuntoista rakennusta, joista yksi on 1200-luvulta peräisin oleva kirkko. Mukaan mahtuu myös kaksi paimenten käytössä ollutta taloa. Asukkaita kylässä ei ole enää lainkaan.

Hylätty kylä sijaitsee Gran Sasson kansallispuiston keskellä Abruzzon alueella. Lampaankasvatus alueella loppui 30 vuotta sitten, jonka jälkeen myös viimeiset asukkaat muuttivat pois kylästä. Talvisin kylä on lumen peitossa, mutta kesäisin alue kukoistaa. Nyt rappiolla olevat rakennukset haluttaisiin kunnostaa, mutta rahoja sellaiseen ei ole, Daily Telegraph uutisoi.