Oscar-ehdokas surmattiin Libyassa – viimeinen viesti Twitteriin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Afrikan levottomuudet ovat jääneet suomalaisessa uutisoinnissa viime päivinä vaalihumun jalkoihin, mutta tilanne esimerkiksi Libyassa on edelleen akuutti. Nyt sodan jalkoihin on menehtynyt myös Oscar-ehdokas Tim Hetherington.

Sota-aiheisten dokumenttielokuvien tekijänä maailmanmaineeseen noussut 40-vuotias Tim Hetherington oli taannoin ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi Afganistanin tilanteesta kertovan Rastrepo-dokumenttinsa myötä. Toissapäivänä Hetherington kuoli Libyassa ollessaan taltioimassa maassa tapahtuvaa siviilien joukkomurhaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kuolemaan johtaneet tapahtumat ovat vielä hieman epäselvät, mutta kuvausryhmän uskotaan joutuneen Gaddafin joukkojen kranaattitulen uhriksi. Samassa iskussa loukkaantui vakavasti kolme valokuvaajaa, joista yksi, Chris Hondros, on edelleen kriittisessä tilassa. Vain muutama tunti ennen kuolemaansa Hetherington ilmoitti Twitter-blogissaan olevansa Misratan kaupungissa Gaddafin joukkojen tulituksessa ja että Naton joukoista ei ole mitään havaintoa.