Facebook-sota jatkuu – uusi paljastus voi olla kohtalokas

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna valkokankaalla nähtiin Social Network -elokuvassa kuinka Facebook-yhteisömedia sai alkunsa. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa eräänä sivujuonteena esitettiin myös kuinka Tyler ja Cameron Winklevoss vaativat osuutta hittituotteesta ja sellaisen myös myöhemmin saivat yhteisellä sopimuksella.

Winklevossit saivat korvauksena 20 miljoonaa dollaria ja osuuden Facebookin osakkeista vuonna 2008. He ryhtyivät kuitenkin vaatimaan lisää rahaa, kun Facebook kasvoi maailman suurimmaksi yhteisömediaksi ja sen arvo nousi kymmeniin miljardeihin. Pari viikkoa sitten amerikkalainen tuomioistuin päätti, että vuoden 2008 sopimus pitää, ja että veljekset eivät ole oikeutettuja lisäkorvauksiin.

Nyt asiassa on tapahtunut uusi käänne, kun kaksoset eivät ole luovuttamassa, vaan sen sijaan nostaneet uuden oikeusjutun saatuaan haltuunsa uusia todisteita Zuckerbergiä vastaan. Nyt he ovat TMZ-julkaisun mukaan esittäneet kopioita pikaviesteistä, joissa Mark Zuckerberg paljastaa ystävälleen aikovansa ”nussia kaksosia korvaan” ja viivästyttää kaksosten verkkopalvelun julkaisua kunnes hänen oma Facebook-palvelunsa saa jalansijaa.

Ensimmäinen oikeudenkäynti asian tiimoilta käytiin jo vuonna 2004, jolloin veljekset väittivät Mark Zuckerbergin varastaneen heidän ideansa Facebookia perustettaessa. Tapauksessa on ollut osallisena myös kolmas henkilö, Divya Narendra, joka ei ole kuitenkaan haastanut Zuckerbergiä oikeuteen.