Oikeusjuttu: Hotelli ei halunnut majoittaa lesboparia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Homoseksuaalien oikeudet ovat viime päivinä nousseet taas otsikoihin, kun yhteisöpalvelu Facebook poisti valokuvan, jossa kaksi miestä suuteli. Samalla tavalla suomalainen Aktia-pankki hylkäsi pankkikortista kuvan, jossa kaksi tyttöä suuteli.

Nyt vuorostaan Britanniassa kohutaan Brightonissa sijaitsevan Brunswick Square -hotellin toiminnasta. Kaksi lesbonaista nimittäin väittää joutuneensa syrjinnän kohteeksi seksuaalisen suuntautumisensa takia. Hope Stubbingsin ja Rebecca Nashin mukaan hotelli ei suostunut majoittamaan naisia, koska he olivat lesboja. Nyt naiset ovat haastaneet hotellin oikeuteen.

Naisten mukaan vastaanotossa heille kerrottiin, että hotelli hyväksyy vain heteroja ja heteroperheitä. Hotellin johtaja on kiistänyt syytökset ja todennut, että hotelli ei ole ottanut mitenkään kantaa asiakkaidensa seksuaaliseen suuntautumiseen. Sen sijaan naisille ei haluttu antaa huonetta koska he pitivät meteliä ja häiritsivät muita asiakkaita. Naiset ovat saaneet puolelleen homojen oikeuksia ajavan järjestön. Aiemmin tänän vuonna eräs brittihotelli joutui maksamaan samasta syystä korvauksia homoparille.