Poliisi mitätöi ystäviensä sakkoja rahasta – tuomittiin vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdemaailmassa on uutisoitu usein kuinka Hollywood-kaunottaret ovat selvinneet huomautuksella rikkeistä, joista heille olisi tullut määrätä sakko. Kauneudella ja flirttailulla voi siis selviytyä sakoista, mutta jo kirjoitettuihin maksumääräyksiin sillä ei ole merkitystä.

Nyt Lancashiressa työskennellyt 22-vuotias brittipoliisi on saanut kokea kantapään kautta, että virka-aseman väärinkäyttö ei kannata. Hän oli nimittäin mitätöinyt ystäviensä saamia sakkoja rahallista korvausta vastaan. Eilen tuomioistuin katsoi teon niin vakavaksi rikokseksi, että mies tuomittiin kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Oikeuden mukaan poliisi oli muuttanut luvattomasti kahdeksaa sakkorangaistusta. Hänellä oli työnsä puolesta korkea turvaluokitus, joten hän pääsi käsiksi myös sakkoihin ja onnistui muuttamaan niitä. Hän kumosi muiden muassa sakkoja, joita oli määrätty kännykkään puhumisesta, turvavyön käyttämättä jättämisestä ja ilman vakuutusta ajamisesta. Kahdessa tapauksessa hän käytti työtoverinsa käyttäjätunnuksia. Hän jäi kiinni työtoverin kerrottua epäilyistään esimiehilleen.