Termiitit pääsivät pankkiholviin – söivät seteleitä miljoonien edestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-elokuvissa on nähty toinen toistaan erikoisempia pankkiryöstöjä, mutta luontokappaleiden hyväksikäyttöä niissä ei ole kovin usein nähty. Nyt tosielämässä on sattunut kuitenkin tapaus, jossa luonnon omat tuholaiset ovat tehneet kallista tuhoa pankissa.

Pohjois-Intiassa Barabankiin kaupungissa sijaitsevan pankin holviin oli nimittäin päässyt iso joukko nälkäisiä termiittejä, jotka muun ruoan puutteessa ryhtyivät mussuttamaan pankkiholvissa olleita seteleitä suihinsa. Setelit maistuivatkin otuksille hyvin, sillä ne ehtivät syödä noin 10 miljoonan rupian edestä rahaa. Tapaus selvisi keskiviikkona, kun tammikuusta saakka suljettuna ollut pankkiholvi avattiin.

Rahat olivat pankkiholvissa teräksisissä arkuissa, ja parhaillaan viranomaiset selvittävät miten termiittien oli mahdollista päästä niiden sisään. Aiemmin termiitit olivat tuhonneet saman pankin irtaimistoa, Mumbai Post uutisoi.

Uusimmat