Yliopisto kielsi suutelemisen ja halaamisen – opiskelijat raivostuivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muslimimaissa kaikenlainen hellyyden osoittaminen vastakkaista sukupuolta kohtaan on tunnetusti jyrkästi kiellettyä, ja esimerkiksi Dubaissa länsimaiset pariskunnat ovat joutuneet jopa kuukaudeksi vankilaan suudeltuaan toisiaan ravintolassa. Nyt kiinalainen opinahjo on lähtenyt hieman samoille linjoille.

Kiinalainen Nanjing Normal University -yliopisto on nimittäin kieltänyt alueellaan kaikenlaiset hellyydenosoitukset. Jatkossa opiskelijat saavat rangaistuksen, mikäli heidän suutelemisensa tai halailemisensa tallentuvat todisteeksi valvontakameroille. Myös asiattomien valokuvien ottaminen sellaisista tilanteista on kiellettyä.

Yliopisto ilmoitti kiellosta tällä viikolla, ja se nosti välittömästi vastalauseiden myrskyn. Opiskelijoiden mielestä kielto on ristiriidassa heidän oikeuksiensa kanssa. Joidenkin opiskelijoiden mukaan kielto vain yllyttää toisia ottamaan kuvia opiskelutoveriensa puuhasteluista.

– Emme ole enää lukiolaisia. On absurdia, että meidän ei anneta osoittaa hellyyttä julkisesti. Olen aikuinen. Vanhempanikin tietävät, että seurustelen. En tee mitään mikä häpäisisi jonkun. Jos he haluavat ottaa meistä kuvia, niin siitä vaan, eräs opiskelija valitteli, Want China Times -julkaisu uutisoi.