”Känniörveltäminen on luonteenpiirteemme”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki vähänkin enemmän ulkomailla matkailleet tietävät, että brittituristit ovat raskainta mahdollista lomaseuraa. Stereotypian mukaan umpihumalaiset kaljut punaniska-britit örveltävät, huutavat ja tappelevat futispaidat yllään. Nyt myös britit ovat itse myöntäneet saman.

Brittitutkimuksessa maan omat kansalaiset vahvistivat edellä mainitun stereotypian ainakin pääosin oikeaksi. Peräti 28 prosenttia kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että känniörveltäminen kuuluu brittiläisiin luonteenpiirteisiin. Heidän mukaansa liika alkoholin nauttiminen on briteille ominaista, kun taas yksi kolmesta on sitä mieltä, että kova työtahti tekee britin. Briteistä 57 prosenttia tiesi oluelle pyhitetyn Pyhän Patrickin päivän, mutta vain 48 prosenttia tunsi Pyhän Yrjön päivän.

Känniörveltäminen nousi edellisen kerran otsikoihin viime viikolla, kun tuhannet brittinuoret matkustivat Espanjan Salouhin juhlimaan perinteistä ”Saloufestiä”. Paikalliset viranomaiset saivat tarpeekseen sekoilusta ja kielsivät kaikilta turisteilta alholin nauttimisen ja ravintoloilta alkoholin tarjoilemisen turisteille. Tutkimuksen mukaan brittiteinit nauttivat länsimaista eniten alkoholia, sillä puolet 15-vuotiasta on ollut juovuksissa vähintään kaksi kertaa.