Tässä on maailman turvallisin omakotitalo: ”Kuin betonibunkkeri”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turvapalvelujen kysyntä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana räjähdysmäisesti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Japanin katastrofin myötä maanalaisten ydinsuojien myyntin satakertaistui Yhdysvalloissa, mutta myös talojen sisälle rakennettavien paniikkihuoneiden myynti on tasaisessa kasvussa.

Nyt amerikkalainen yhtiö on lanseerannut kokonaisen turvavalon, joka on todennäköisesti maailman turvallisin sarjavalmisteinen rakennus. Normaalissa arkikäytössä The Safe House on kuin mikä tahansa massiivinen betonitalo avarine ikkunapintoineen, mutta hätätapauksessa se muuttuu hetkessä valloittamattomaksi betonibunkkeriksi.

500 neliön kokoisen talon kaikki avoimet pinnat peitetään kymmenien senttien paksuisilla teräsbetonielementeillä, joten ulkoa katsottuna talo näyttää silloin pelkältä betonimöhkäleeltä. Uima-allas sijaitsee erillisessä rakennuksessa, josta päärakennukseen johtaa klassisista linnoista tuttu nostosilta. Myös arkikäytössä tulija lukitaan ensin talon portin ja ulko-oven väliselle turva-alueelle tunnistamista varten.