Nämä miesten kasvonpiirteet vetoavat naisiin eniten

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin on vuosien varrella uutisoitu tutkimuksista, joiden mukaan miesten kasvoissa olevat naiselliset piirteet vetoavat naisiin keskimäärin enemmän kuin karskit maskuliiniset piirteet. Poikkeukset vahvistavat säännöt, mutta nyt tuore tutkimus on kuitenkin päätynyt samankaltaiseen tulokseen.

New Yorkin ja Princetonin yliopistojen toteuttamassa tutkimuksessa selvitettiin, että miehet, joiden kasvoissa on naisellisia piirteitä, ovat keskimäärin menestyneempiä naisten suhteen kuin ne miehet, joiden kasvot ovat erityisen maskuliiniset. Suurin osa tutkimuksen naisista pitää miehistä, joilla on myös keskimääräistä ruskettuneempi iho. Tulokset julkistettiin Psychological Science journal -lehdessä.

Saman tutkimuksen mukaan miehet pitävät keskimäärin enemmän naisista, joilla on täyteläiset huulet ja suuret silmät. Tutkimukseen valittiin kaksi ryhmää miehiä ja kaksi naisia. Heille esitettiin tuhansia tietokoneella käsiteltyjä kasvokuvia vastakkaisesta sukupuolesta. Kuvien perusteella vastaajien tuli ilmoittaa kuinka paljon kasvot heitä vetivät puoleensa.