Näin Mac- ja PC-käyttäjät eroavat toisistaan

Digi · Stara.fi

Applen Mac-tietokoneet ovat viime vuosina valloittaneet nopeasti markkinaosuuksia perinteisiltä PC-markkinoilta, kun saman yhtiön iPhone on totuttanut ihmiset uudenlaiseen käyttäjäystävällisyyteen. Samalla yhä useammin vitsaillaan kuinka Mac-käyttäjät eroavat PC-käyttäjistä.

Taannoin näiden kahden ihmisryhmän erotteleminen otettiin myös sekä Applen että Microsoftin televisiomainosten perusajatukseksi, kun molemmat nokittivat vuorollaan kilpailevaa ryhmää. Nyt Hunch.com -verkkojulkaisu tehnyt kyselytutkimuksensa perusteella havainnollisen infopaketin, josta saa nopeasti selville ryhmien merkittävimmät erot. Taulukossa on pyritty esittämään mahdollisimman yksinkertaisesti miten Mac- ja PC-käyttäjät eroavat toisistaan.

Kyselyyn vastanneista 52 prosenttia käytti Windows/PC -yhdistelmää ja 25 prosenttia Apple/OSX -yhdistelmää. 23 prosenttia ei suostunut liittymään kumpaankaan ryhmään. PC-käyttäjät ovat keski-iältään selvästi vanhempia kuin Mac-käyttäjät, jotka ovat myös merkittävästi liberaalimpia kuin PC-väki. Lisäksi Mac-käyttäjät ovat pääasiassa kaupunkilaisia, kun PC-käyttäjät asuvat puolestaan esikaupungeissa.