Suosittu yhteisöpalvelu suljetaan – 115 miljoonaa käyttäjäprofiilia katoaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Miljoonien käyttäjien yhteisöpalvelu Friendster suljetaan. Palvelu katoaa verkosta 31. toukokuuta, jolloin myös palvelussa olevat miljoonat käyttäjäprofiilit katoavat bittitaivaaseen. Palvelun kohtaloksi koituivat kilpailevat ja suuremman suosion saaneet nettipalvelut.

Facebook on noussut muutaman viime vuoden aikana maailman ylivoimaisesti suurimmaksi yhteisöpalveluksi, ja suosion myötä myös Friendsterin suosio romahti monien muiden vastaavien palvelujen tavoin. Viime syksynä Facebook vahvisti ostaneensa Friendsteriltä 18 patenttia, eli suljettavan palvelun teknologia jatkaa elämäänsä Facebookissa. Friendster antaa käyttäjilleen 31. toukokuuta saakka mahdollisuuden ladata sivustolle aikoinaan ladatut kuvat ja muut tiedostot omalle koneelle.

Erityisesti Aasiassa aikanaan vankan jalansijan saanut Friendster-palvelu myytiin taannoin malesialaiselle sijoitusyhtiölle, joka on nyt päättänyt laittaa lapun luukulle. Asiasta kertoi Gawker. Friendsterillä on 115 miljoonaa käyttäjäprofiilia, ja parhaimmillaan se keräsi 61 miljoonaa kävijää kuukaudessa. Viime syksynä kävijöitä oli enää reilut 8 miljoonaa.

Uusimmat