Uusi Facebook-virus leviää nopeasti – varo tätä tapahtumakutsua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhteisöpalvelu Facebook on kärsinyt viime kuukausina lukemattomista huijauksista, kun palvelun käyttäjiä on houkuteltu levittämään viruksia ja huijauksia omille kavereilleen. Houkutuksena on käytetty erityisesti videoita, mutta myös chat-ominaisuutta. Nyt mukaan ovat tulleet myös tapahtumat.

Eilen ja tänään suomalaistenkin Facebook-käyttäjien seinille ja uutisvirtaan on ilmestynyt tekaistuja tapahtumia, jotka vaikuttavat kavereiden perustamilta. Sitä ne eivät kuitenkaan ole. Tapahtumien otsikossa käytetään hyväksi käyttäjien kiinnostusta tietää moniko muu kävijä on vieraillut omassa profiilissa.

Tapahtuman lisätiedoissa on mukana linkkejä ainakin venäläisille verkkosivuille, jonne päädyttyään käyttäjä tulee tietämättään levittämään huijausta edelleen. Huijauksen leviäminen on tänään ollut nopeaa, sillä virus lähettää tapahtumakutsun huijaukseen langenneen käyttäjän kaikille kavereille, joita on keskimäärin jopa satoja.