Katusoittaja pidätettiin rasismista – soitti kiinalaisille Kung Fu Fighting -kappaleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on vellonut jo viikkojen ajan aktiivinen keskustelu maahanmuutosta ja maahanmuuttajista. Tässä keskustelussa on useita kertoja vedetty esiin niin sanottu rasismikortti, johon turvautuva on tosin yleensä tuomittu automaattisesti häviämään debatin.

Nyt Yhdysvalloissa on sivuttu hieman samaa asiaa merkittävästi konkreettisemmin, kun poliisi on vetänyt esiin rasismikortin. Poliisi nimittäin pidätti katusoittajan perin erikoisen syyn takia. Artistina itsensä elättävä Simon Ledger oli soittanut Kung Fu Fighting -kappaletta samaan aikaan kun hänen edestään oli kävellyt kaksi kiinalaista.

Toinen kiinalaisista kiinnitti huomiota katusoittajan kappalevalintaan ja soitti paikalle poliisit, jotka pidättivät artistin rasismista. Simon Ledger pääsi myöhemmin vapaaksi putkasta ilman takuita. Kotiin päästyään hän kertoi tapahtuneesta Facebookissa, jonka kautta tieto levisi nopeasti myös medioihin.