Kuninkaalliset häät numeroina: 100 000 000 tuopillista olutta ja paljon muuta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huomenna Britanniassa ja muualla maailmassa seurataan tuntikausia kuninkaallista hääseremoniaa, jossa Prinssi William ja Kate Middleton saavat toisensa. Nyt amerikkalainen uutiskanava on koonnut yhteen muutamia häihin liittyviä numeroita.

Koosteen perusteella saadaan hieman osviittaa siitä miten merkittävästä tapahtumasta on kyse. ABC News uutisoi, että Britanniassa juodaan häiden aikana yhteensä 100.000.000 tuopillista olutta. Kuninkaallisella vastaanotolla tarjotaan keksikakkua, jonka tekemiseen kului 1.700 keksiä.

Kansalaisten ja kuninkaallisten turvallisuutta valvoo Lontoossa yhteensä 5.000 poliisia, joilla on käytössään 37 pommikoiraa. Ympäri britanniaa järjestetään häiden kunniaksi yhteensä arviolta 5.500 katujuhlat, ja miljoona turistia matkustaa juhlaa varten Lontooseen. Heillä riittää katseltavaa, sillä Lontoon kaduilla häämarssissa on mukana 187 koristeltua hevosta. Buckinhamin palatsin puistosta leikattiin häiden alla 28.000 tulppaania, jotka kukkivat liian aikaisin.