Pääsiäispupuiksi pukeutuneita ei päästetty eläintarhaan: ”Eläimet voivat ahdistua” – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna juhlittiin pääsiäistä niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Britanniassa juhliminen aiheutti kuitenkin mielenkiintoisen välikohtauksen Edinburghin eläintarhassa, jonne joukko teini-ikäisiä yritti päästä katsomaan luontokappaleita.

Nuoret olivat pukeutuneet teeman mukaisesti harmaavalkoisiin pupuasuihin, eli pääsiäispupuiksi. Yksi nuori mies oli lisäksi pukeutunut kukoksi. Asuista muodostui kuitenkin ongelma, kun ryhmä yritti päästä sisään eläintarhaan, sillä pääsy ei onnistunutkaan. Henkilökunta ei nimittäin päästänyt pupuasuisia nuoria sisään, koska heidän mukaansa sellainen voisi aiheuttaa eläimille psykologisia ongelmia.

Kuva: Laura Gibson

Asia tuli julkisuuteen, kun yksi ryhmän jäsenistä, Laura Gibson, kirjoitti asiasta blogissaan. Eläintarhan henkilökunnan mukaan on olemassa tutkimuksia, joiden mukaan naamioituneiden ihmisten näkeminen voi aiheuttaa ahdistusta eläintarhan eläimille – erityisesti simpansseille.