Saksalaislehti: ”Kate Middleton kuolee vanhemmilleen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa eletään parhaillaan kuninkaallista häähuumaa, mutta saksalaiset näyttäisivät olevan ainakin Der Spiegel -lehden mukaan täysin toisilla linjoilla. Lehti nimittäin tyrmää häät ”epäemokratian ylihypetettynä vitsinä ja surullisena spektaakkelina” sekä soimaa koko seremoniaa hyvin suorasanaisesti.

Saksan johtava sanomalehti tuomitsee huomenna juhlittavat Prinssi Willimin ja Kate Middletonin häät jyrkästi. Artikkeli pohjautuu lehden Lontoon toimittaja Marco Eversin kirjoitukseen. Hän kertoo säälivänsä Katea vapauden menetyksestä ja ihmettelee miksi britit suostuvat yhä palvomaan kuningasperhettä.

– Todellisuudessa häät ovat surullinen spektaakkeli. Kaksi nuorta eivät saa mennä naimisiin kuten haluaisivat, vaan kuten palatsi ja isoäiti haluavat ja kuinka protokolla määrää. Katelle perjantai tarkoittaa hänen vapautensa päättymistä. Hänen vanhemmilleen se on hieman sama asia kuin että heidän tyttärensä kuolisi. Hän ei enää kuulu vanhemmilleen, vaan hänestä tulee etäinen aristokraatti, Del Spiegel -lehti kirjoittaa.

Lehti toteaa Britannian olevan pahimmassa taloudellisessa kriisissä sitten Toisen maailmansodan, ja ihmettelee kuinka hallitus pahentaa tilannetta julistamalla hääpäiväksi kansallisen vapaapäivän häiden takia. Saksalaislehden artikkelista Britanniassa uutisoineen Daily Mail -lehden mukaan saksalaiset ovat todellisuudessa kuninkaallisista häistä aivan yhtä innoissaan kuin brititkin. Lehtien välillä on siis selviä näkemyseroja tilanteesta.