Uutiskanava mokasi: Yhdestoista maailmansota

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tähän mennessä ihmiskunnan historiaan on mahtunut vasta kaksi varsinaista maailmansotaa, vaikka kolmas on ollut jo useamman kerran varsin lähellä. Nyt amerikkalainen uutiskanava on kuitenkin mennyt vahingossa edelle aikaansa ja haastatellut miestä, jonka kerrottiin olevan Yhdennentoista maailmansodan veteraani.

Uutisissa haastateltiin nimittäin Toisen maailmansodan veteraania Don Krasinia, mutta ruudussa englanninkielinen World War II oli vahingossa kääntynyt muotoon World War 11. Kuva on levinnyt nopeasti verkossa ja aiheuttanut hilpeyttä. Syy noloon virheeseen on todennäköisesti ollut fontissa. Uutislähetyksen tekstigeneraattoriin syötettäessä numerot 11 ovat mahdollisesti näkyneet muodossa II, mutta lähetyksessä käytetyssä fontissa ykkösissä onkin ollut mukana sakarat.