Mike Tysonin tatuoija haastoi Kauhea kankkunen -yhtiön oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosikkielokuva Kauhea kankkunen nimettiin taannoin amerikkalaisen elokuvalehden toimesta maailmanhistorian toiseksi parhaaksi komediaelokuvaksi. Pian valkokankaille saapuu leffan toinen osa, jossa sankarit seikkailevat Thaimaassa.

Elokuvassa eräs hahmoista herää aamulla valtava tatuointi kasvoillaan. Kyseessä on hieman vastaava tatuointi kuin nyrkkeilijä Mike Tysonilla on kasvoissaan. Tästä syystä Tysonin tatuoinnin tekijä onkin nyt haastatanut elokuvan tuotantoyhtiön oikeuteen tekijänoikeusloukkauksesta. Samalla selvisi, että tatuoija on aikanaan hakenut Tysonin tatuoinnille tavaramerkkiä ja sellaisen myös saanut.

Vuonna 2003 S. Victor Whitmill suunnitteli ja toteutti nyrkkeilijän tatuoinnin, ja nyt elokuvassa nähdään hänen mukaansa sen kopio. Tatuoija ei ole antanut kenellekään lupaa käyttää suunnitelmaansa. Nyt tuomioistuin joutuu päättämään joutuuko Warner Bros. maksamaan korvauksia suojatun kuvan käyttämisestä elokuvassa. Hän vaatii myös elokuvaa leikattavaksi uudelleen siten, että tatuointia ei näytetä.

Uusimmat